The spiral of positive energy

 • 
  
  
  
  
  
  
  Η Σπείρα της Θετικής Ενέργειας, μια χοροθεραπευτική πρόταση.
  
  
  

      Η Σπείρα Θετικής Ενέργειας θα σχηματιστεί στην     αίθουσα 5 Μυκήνες, στις 4.45 το απόγευμα, ξενοδοχείο .     Divani Karavel. Να είστε όλοι εκεί!!!!                                                 

  
  
  

  Η "Σπείρα της Θετικής Ενέργειας", είναι μια βιωματική εμπειρία και θεωρία βασισμένη στη Θεραπεία Gestalt και στη Θετική Ψυχολογία. Στα φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών όπου παρουσιάζεται η χοροθεραπευτική αυτή πρόταση συνεργάζομαι με ηχοθεραπευτές (χρησιμοποιούμε κύμβαλα και ηχογαβάθες) γιατί έχει αποδειχθεί οτι βοηθάει περισσότερο στην χαλάρωση και την ενδυνάμωση της ομάδας. Στο 7ο φεστιβάλ συμμετέχει η ηχοθεραπεύτρια Kathy Kizito η οποία κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με το σύστημα του Peter Hess. Ο ήχος είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για την ανθρώπινη υπόσταση που λειτουργεί κατ' ευθειαν στη ψυχή προσφέροντας βαθειά θεραπεία χωρίς εμπλοκή νοητική. Συμπράξαμε με την Kathy Kizito και στο 40ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού της Unesco και βιώσαμε μαζί με ερευνητές χορού από όλο τον κόσμο την συγκέντρωση της ενέργειας και την ευθυγράμμισή της μέσω της Σπείρας της Θατικής Ενέργεια. Η Σπείρα λειτουργεί ως θεραπευτικό εργαλείο, κάτι που αποδείχθηκε στο συνέδριο με απτά και άμεσα αποτελέσματα στον ψυχισμό.

  
  

  Η σπειροειδής κίνηση εχει θεραπευτικά αποτελέσματα, προσφέροντας στον άνθρωπο θετική ενέργεια. Είναι εμπνευσμένη από το πανάρχαιο σύμβολο της σπείρας, την θεωρία του Hawking για τις μαύρες τρύπες (Hawking Radiation) και την στροβιλιζόμενη κίνηση των Σούφι, με την οποία απελευθερώνεται ενέργεια από το συλλογικό ασυνείδητο και ο άνθρωπος που συμμετέχει στο ανθρώπινο σπειροειδές μοντέλο βιώνει την ολότητα.

  
  
  

  Αυτή τη φορά στη βιωματική εμπειρία ο Ρέικυ Μάστερ και δάσκαλος της μεθόδου Ροήζων, θεραπευτής Δημήτρης Γαλάνης, θα δώσει και άλλη διάσταση στο σπειροειδές μοντέλο που θα σχηματιστεί, βοηθώντας μας να ευθυγραμμιστούμε με το κέντρο μας μέσω της ενδυνάμωσης του δεύτερου τσάκρα, όπου βρίσκεται η σφαίρα παραγωγής ενέργειας ταν τιέν. Θα μας διδάξει πως να συνδέσουμε το ταν τιεν με την καρδιά μας και να προεκτείνουμε την γραμμή σύνδεσης με την πηγή προς τα επάνω και με τη μητέρα γη προς τα κάτω. Θα σχηματιστεί έτσι ο άξονας γύρω από τον οποίο στροβιλιζόμαστε στη Σπείρα Θετικής Ενέργειας και συνδεόμαστε με τους άλλους γύρω μας.

  
  
  

  'Ολοι όσοι μετέχουν στην βιωματική αυτή εμπειρία συγχρονίζονται με την ροη και εναρμονίζονται με τους γνωστούς και άγνωστους νόμους του σύμπαντος.

  
  
  

  Το ερέθισμα για να δημιουργήσω και να παρουσιάσω τη "Σπείρα της Θετικής Ενέργειας", είναι η συνειδητοποίηση ότι αυτή η δίνη που δημιουργεί ζωή, εμπεριέχει τα πάντα. Η χοροθεραπευτική αυτή πρόταση αποτελεί και μια εμπειρία ενοποίησης.

  
  
  

  Κατά τον Abraham H. Maslow, όταν το άτομο τείνει προς την αντίληψη της ενοποίησης και της ολοκλήρωσης του κόσμου, απομακρύνεται από τη διάσπαση και τις αντιθέσεις . Ενισχύοντας το καλό μέσα μας και το όμορφο, συρρικνώνεται το αρνητικό, όπως οι μαύρες τρύπες και αναδύεται η αυθεντικότητά μας ακτινοβόλα και δυνατή για να περιπλανηθεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής.

  
  
  

  Βιώνουμε την ολότητα για άλλη μια φορά. Ελάτε να σχηματίσουμε αυτό το σύνθετο θεραπευτικό μοντέλο που εξελίσσεται μαζί με τις νέες επιστημονικές θεωρίες και προεκτείνεται στην καθημερινότητά μας, εμπλουτίζοντάς μας με ιδέες για τη βελτίωση της.

  
  
  

  Όλοι μαζί, όλοι Ένα, είναι το σύνθημα της Σπείρας της Θετικής Ενέργειας εδώ και δύο χρόνια και πολύ επίκαιρο αυτές τις ημέρες.

  
  
  

  "Είμαι κι εγώ ένα κομμάτι από το ορατό και αόρατο Σύμπαντο. Είμαστε ένα'’. Νίκος Καζαντζάκης, Ασκητική.

  
  
  

  Ιφιγένεια Τσαντίλη, δημοσιογράφος- επικοινωνιολοόγος M.Sc. Ψυχολογίας και ΜΜΕ.