ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είμαι επικοινωνιολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές “Ψυχολογίας και ΜΜΕ” στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δημοσιογράφος – παρουσιάστρια τόσο στην ιδιωτική όσο και στη κρατική τηλεόραση. Κατέχω επίσης πτυχίο Καθηγήτριας Χορού από την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Μοριάνοβ και Γαλλικής Φιλολογίας από τη Γαλλική Ακαδημία (Sorbonne II, Option Litterature). Στην τηλεόραση εργάστηκα για 15 χρόνια σε ενημερωτικές εκπομπές, στα δελτία ειδήσεων των καναλιών ως πολιτιστική συντάκτης και ως αρχισυντάκτρια σε καθημερινές εκπομπές. Στο κρατικό κανάλι της Κύπρου (ΡΙΚ1) δημιούργησα και παρουσίαζα καθημερινά την ζωντανή απογευματινή εκπομπή “Ωρα Κύπρου” με θέματα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο, η οποία λειτουργούσε ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ αποδήμων Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών. Στην Ελλάδα συνεργάστηκα ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στο Mega, Alpha και στη ΝΕΤ σε καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές, όπου κάλυπτα ως επί το πλείστον επιστημονικά θέματα, παιδείας, εξωτερικού δελτίου και πολιτιστικά. Ενώ σε ψυχαγωγικές εκπομπές πήρα συνεντεύξεις από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Επίσης, ως πολιτιστική συντάκτης των ειδήσεων έκανα αφιερώματα και πήρα αποκλειστικές συνεντεύξεις από φιλοσόφους και ψυχολόγους όπως: Derida, Romilly, Chopra, Χειμωνάς, Arveler, Yallom, Goodlander κ.ά. οι οποίοι επηρέασαν την ενασχόλησή μου με την επιστημονική έρευνα.

    Σήμερα είμαι στο στάδιο επεξεργασίας, ανάπτυξης και παρουσίασης της καινοτόμου ιδέας μου η “Σπείρα της Θετικής Ενέργειας”, η οποία συνδυάζει την τέχνη με την επιστήμη. Την έχω παρουσιάσει από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι σήμερα σε δεκάδες φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών και Ψυχολογίας και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού της Unesco CID, στο οποίο είμαι μέλος, ενώ έχουν δημοσιευτεί άρθρα για την Σπείρα τόσο σε εφημερίδες στο διαδίκτυο, όσο και σε περιοδικά Ψυχολογίας και Ιατρικής.

    Η “Σπείρα της Θετικής Ενέργειας” βασίστηκε στην διατριβή μου με τίτλο “Εικόνες πέρα από τα φαινόμενα”, για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου, στην εργασία μου για το μάθημα: “Διαδικασίες παραγωγής και μεταφοράς της πληροφορίας”, πάνω στο βιβλίο του John Searle “Νους, Εγκέφαλος και Επιστήμη” και στην εργασία μου στο μάθημα: “Αγωγή Υγείας” του ιδίου μεταπτυχιακού προγράμματος. Η Σπείρα είναι επίσης προϊόν έρευνας πάνω στο χορό και στα διαφορετικά ρεύματα της Ψυχολογίας και της θεραπείας μέσω της τέχνης (art therapy) τα οποία παρακολουθώ με σεμινάρια και έχω τις σχετικές πιστοποιήσεις.

    Παράλληλα με την προβολή της βιωματικής αυτής χοροθεραπευτικής μεθόδου, ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος καταγράφω την επικαιρότητα και προβάλλω τις ιδέες καταξιωμένων προσωπικοτήτων της τέχνης, της επιστήμης και του πνεύματος μέσω συνεντεύξεων τους σε ξένα διαδικτυακά μέσα και  συνέδρια, στην πολιτική εφημερίδα POLITISONLINE, στην οποία έχω τη στήλη  "Ιφιγένεια εν Αθήναις" και στο κανάλι του ΟΤE TV Body in Balance όπου  παρουσιάζω την εκπομπή ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ.